EXPRESVERZENDING!
GELD TERUG GARANTIE
TOEGEWIJDE KLANTENONDERSTEUNING

Haibike

 We are Eperformance is het motto waaronder HaiBike haar elektrische modellen creëert. Met de introductie van de Haibike XDURO FS in 2010 openden ze de deur naar een nieuw sportfiets concept genaamd Eperformance. Dit was het begin van de briljante geschiedenis van de haibike en het startsein voor elektrische mountainbikes.

Van laag naar hoog sorteren

Haibike Elektrische fietsen

Duits ontwerp en techniek

Haibike ontwikkelt al fietsen in Duitsland sinds 1995, met steeds meer enthousiasme ontwikkelen ze hun modellen jaar na jaar en ze hebben al meer dan 100 jaar ervaring via hun moederbedrijf van de Winora Group. Het is niet gemakkelijk om een bedrijf dat zo belangrijk is in de fabricage en innovatie van fietsen als WinoraGroup te combineren met de moed om zo'n ambitieus project te lanceren.

Haibike Wij zijn ePerformance

Zij waren de eersten en lange tijd de enigen die stevig inzetten op het potentieel van elektrische sportfietsen en zij blijven vandaag meer dan ooit futuristische prototypes produceren.

De Haibike Eperformance serie combineert fysieke prestaties met de ondersteuning van het elektrische systeem. Een eenvoudige rit op een ePerformance fiets is genoeg om de kracht, balans, vrijheid en vermogen te voelen die geleverd worden door de elektrische motoren in het hart van de serie elektrische fietsen die haiBike ons ter beschikking stelt. Mens en machine vormen een natuurlijk en gezond evenwicht.

De HAIBIKE Eperformance-fietsen, die het midden houden tussen een motorfiets en een fiets, zijn noch elektrisch ondersteunde fietsen noch trapfietsen, ze behoren tot een volledig nieuwe klasse, met hun eigen bijzonderheden, hun eigen design en hun eigen filosofie.

Als u van off-road motoren komt, zult u uw elektrische motorfiets met hoge prestaties, met veel vermogen en veel koppel, klaar vinden om de sensaties die u voelde tijdens motorcross te vervangen en te verbeteren.

Als je passie altijd de conventionele mountainbike is geweest, ontdek je met een HaiBiKe ePerformance een nieuw plezier van het rijden op een fiets die klimt waar je voorheen alleen maar aan dacht en ontdek je eindeloze routes waar je voorheen alleen maar van droomde, je hoeft alleen maar het juiste gereedschap te kiezen; van Downhill modellen met 200mm vering, via Enduro met 180mm veerweg, de klassieke All mountain met 150mm en de terugkerende stijve of dubbele vering met meer rust en 120mm veerweg. In de haibike catalogus voor 2017 vindt u de machine die u zoekt.

Haiebike Liefdesfietsen

Het gerenommeerde Duitse merk heeft een passie voor fietsen en is een van de leiders in de ontwikkeling van mechanische sportfietstechniek. Het door henzelf gecreëerde Eperformance-gamma is niet bedoeld om het conventionele fietsen te vervangen, maar wel om het te verbeteren.

Zij zijn van mening dat een elektrische fiets zijn belangrijkste kenmerken niet mag verbergen, maar zichtbaar geïntegreerd moet zijn, omdat dit de kenmerken zijn die hen kenmerken, bijvoorbeeld de motor, deze moet goed geïntegreerd zijn, maar nooit verborgen. Hun doel is om compacte elektrische fietsen te ontwerpen die voldoen aan de specifieke behoeften van elke klant.

"Hai-bike" de kans voor elektrische fietsen

De wereld heeft meer en meer mensen nodig die fietsen, en fietsen kan ons gemakkelijk gezond houden op een dagelijkse basis, zowel fysiek als mentaal. Voor velen onder ons bieden elektrisch ondersteunde fietsen de mogelijkheid om veel van de drempels weg te nemen die traditioneel fietsen in de weg staan, zoals een slechte conditie, leeftijd, veel voorkomende blessures (rug, knie, enz.) of de angst om de volledige reis niet te kunnen maken als die langer is dan normaal. Door deze barrières weg te nemen, nodigen we meer mensen uit om de wondere wereld van het fietsen te betreden, waar je binnenkomt, maar nooit meer weggaat.

Een elektrisch ondersteunde fiets heeft veel meer vermogen dan een traditionele fiets en vergt daarom meer verantwoordelijkheid; we moeten hoffelijk en respectvol zijn wanneer we andere weggebruikers tegenkomen, of dat nu op een fietspad is of op een smal paadje in het midden van een route.

 

Ontwikkeling van Haibike elektrische modellen

In 1995 richtten Susanne en Felix de handelsnaam Haibike op. In het begin werden de sportfietsen op de markt gebracht onder de naam van de Winora groep, maar het duurde niet lang voordat de naam HaiBike, zoals ze nu bekend zijn, werd aangenomen. In de daaropvolgende 20 jaar heeft het merk nieuwe en geavanceerde modellen ontwikkeld, zowel op visueel als op technisch gebied.

In 2010 wordt de voorloper van alle eMTB's gepresenteerd: de Haibike eQ XDURO, gepresenteerd op de Eurobike. De respons was vanaf het begin fantastisch, nooit eerder had een fietsfabrikant een elektrische mountainbike gemaakt met zoveel karakter en innovatie gecombineerd. Het concept voor de plaatsing van de motor en het oorspronkelijke ontwerp zijn in de toekomst meerdere malen gekopieerd. Het aanvankelijke assortiment bestond uit vier modellen (Fully, Hardtail, Cross en Trekking) en de vraag overtrof ruimschoots het aanbod en alle XDURO modellen waren snel uitverkocht, dit was het keerpunt in de geschiedenis van HaiBike.

In hetzelfde jaar past Haibike als eerste de Gravity Casting-technologie toe, waarbij een speciaal productieproces wordt gebruikt om de eerste Xduro te vervaardigen: Gravity Casting. Dit procédé, dat zijn oorsprong vindt in de motorfietsindustrie, maakt het mogelijk complexe onderdelen te vervaardigen die uiterst stabiel en precies zijn en toch zeer licht. Deze technologie wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de interface. Dit is het hart van het frame waar de technische functies samenwerken. Technologie die elk jaar door meer en meer fabrikanten wordt gebruikt.

 

In 2011 ontvingen ze de beste ontwerpprijs voor de XDURO RX van IF, een prijs met een internationale reputatie die erkend wordt als een teken van uitmuntendheid sinds de oprichting in 1953. Voor een ontwerper betekent het winnen van deze prijs het nemen van hun carrière naar het volgende niveau, voor een gevestigd bedrijf als Haibike betekent het het ontsluiten van de sleutels tot de markt. Meer dan 60 gerenommeerde deskundigen op het gebied van design, industrie en architectuur kiezen het beste ontwerp, de IF design award is een jaarlijks evenement geworden dat u niet mag missen.

Het gamma groeit met elf modellen, waaronder 29" wielen en op Eurobike 2011 presenteren ze het eerste wegfietsmodel, de eRunner die 45 km/u haalt en dankzij de positieve reacties uit de professionele kringen en de uitgevoerde tests heeft het Duitse merk het eRunner-model in ontwikkeling genomen voor het volgende seizoen.

 

In 2012 werd het Haibike ProTeam met Sabine Spitz aan het roer een van de top drie UCI teams.

In haar eerste jaar bij het Haibike ProTeam won Sabine Spitz de Olympische zilveren medaille in Londen ondanks een valpartij, een hele prestatie.

Op bijna hetzelfde moment deed Maximilian Semsch de "Around OZ", waarbij hij 16.100 kilometer door Australië aflegde op een standaard XDURO trekkingfiets, waarmee hij de geschiedenis van de moderne elektrische fiets schreef. De fiets was verrassend genoeg in perfecte staat en er hoefden slechts twee spaken te worden vervangen, zelfs onder de extreme omstandigheden waarin de berijder en de bagage werden vervoerd.

Het gamma blijft groeien tot 17 modellen, waaronder de eerste AllMountain e-bike, die het toekomstige pad zal uitstippelen voor fietsen met 150mm vering. Een andere noviteit is de eerste XDURO Trekking S elektrische fiets die 45 km/u haalt.

 

2013 breekt aan en Haibike verschijnt op de markt met 37 modellen, de boodschap is duidelijk, Haibike is toegewijd aan de elektrische serie, vele technische veranderingen, nieuwe aandrijving en een volledig vernieuwd aluminium frame tillen de elektrische XDURO serie naar een ander niveau. Zij introduceren de Skidplate-component, gemaakt van slagvaste kunststof die de motor beschermt tegen beschadiging en slijtage, het eerste merk ter wereld dat deze component gebruikt.

De XDURO NDURO met 180 mm veerweg opent een hele nieuwe wereld van terrein en trails om te openen en rijders van te laten genieten.

Voor het eerst worden snelle en pure racemotoren gepresenteerd, die alles erven van het XDURO offroad-model, resulterend in de XDURO Race road-serie.

Een nieuwe sport heeft een nieuwe naam nodig en Haibike introduceert voor het eerst het concept van "ePerformance", kort voor elektrisch en prestatie: de combinatie van de lichamelijkheid van de rijder en de elektrische ondersteuning.

Haibike doet zijn intrede tussen de grote bedrijven en de Duitse Bondskanselier Angela Merkel bezoekt het bedrijf.

 

Het jaar 2014 is het debuutjaar voor de SDURO-serie, gebaseerd op een nieuwe lijn Yamaha-motoren, exclusief geïntroduceerd door Haibike. SDURO was een onmiddellijk succes dankzij de componenten en de prijs. SDURO HardNine SL is uitgeroepen tot de meest populaire elektrische fiets in Duitsland en de Yamaha-motor als de op één na meest relevante motor op de markt.

HaiBike is de eerste fabrikant die elektronische controle voor vering gebruikt.

Max Brandle wint het Duits kampioenschap met één minuut voorsprong in een SDURO.

Op Eurobike 2014 introduceert haibike nieuwe verbeteringen, de eerste carbon full-suspension fiets met een middenmotor. Drie modellen markeren het begin van het carbon tijdperk in ebikes. Ze presenteren ook de eFatbike "FatSix".

Haibike ontvangt vijf prijzen voor het beste IF-design. Voor het eerst in de geschiedenis krijgt een bedrijf vijf prijzen, drie voor ePerformance-fietsen en twee voor Performance-fietsen.

In 2014 is de XDURO FS verkozen tot fiets van het jaar in de VS, HaiBike schrijft geschiedenis in het land van de mountainbikes.

Tegelijkertijd werd de Haibike XDURO NDURO PRO tijdens het jaarlijkse evenement van MountainBike magazine door de lezers verkozen tot fiets van het jaar. Als enige elektrische MTB op de lijst toonden de lezers hun interesse in elektrische mountainbikes, wat de hele fietsindustrie verraste.

 

In 2015 verandert de beroemde coureur Guido Tschugg van merk en kiest voor een elektrische fiets. Guido is een van de beroemdste Duitse coureurs. Hij is vier keer Duits kampioen geweest, zes keer Duits kampioen 4Cross, bronzen medaillewinnaar van het wereldkampioenschap en de enige Duitser die twee keer heeft deelgenomen aan de legendarische RedBull Rampage. Guido Tschugg is de eerste actieve professional die overstapt op een elektrische MTB.

Opnieuw legt Haibike de lat hoger en breidt zijn lijn van robuuste mountain ebikes uit met de nieuwe XDURO Downhill PRO, geassembleerd met een krachtige high-performance motor die het onmogelijke mogelijk maakt, een echte downhill fiets die ons naar elke top brengt, de grenzen doorbreekt en een ongekend gebruik creëert. De Downhill modellen zijn vanaf het begin een hit geweest, gebaseerd op de mechanische downhill bike series en met de introductie van de limited edition Guido Tschugg.

 

Snel vooruit naar 2016, Gary en Rachel Crobett vestigden een nieuw lange afstandsrecord. Een Australisch echtpaar dat hun baan opzegde, hun huis verkocht en naar Europa trok om een nieuw wereldrecord lange afstand elektrisch fietsen te vestigen. Haibike begeleidde hen de hele weg op hun reis en verklaarde hen tot Haibike helden omdat ze het echt verdienen.

Een andere prof uit de wielerwereld, Andi Wittman, kiest Haibike als merksponsor. Hij wordt beschouwd als een van de beste crossmotoren, die stunts op een circuit combineert met sprongen en soms freestyle. Andi Wittman is wereldrecordhoudster in hoogspringen, organiseert evenementen en wil met een ebike de endurowereld in.

In hetzelfde jaar introduceert Haibike het Econnect-concept op zijn 8.0-modellen en treedt het digitale tijdperk binnen. eConnect is een klein apparaatje dat in de elektrische fiets is geïntegreerd en dat voortdurend gegevens verstuurt en ontvangt. Het integreert functies zoals GPS met de mogelijkheid om de fiets in real time te lokaliseren, een voordeel in geval van diefstal. Alle informatie die het registreert, kan vervolgens op een smartphone-app worden geanalyseerd. Haibike opent de deur naar slimme elektrische fietsen.

Ook voor dit jaar zijn de displays geïntegreerd in de stuurpennen, ze passen perfect en zijn beschermd tegen beschadiging van buitenaf, nog een stap in de richting van integratie.

Op de Eurobike 2016 beurs werd Haibike door de lezers van het bekende EMTB magazine en parallel door het E-Mountaibike magazine uitgeroepen tot "beste merk", een prijs die Haibike in tweevoud certificeert als 's werelds beste e-bike merk.