EXPRESVERZENDING!
GELD TERUG GARANTIE
TOEGEWIJDE KLANTENONDERSTEUNING

Mountainbikes

Breed gamma elektrische MTB of mountainbikes, met als doel te voldoen aan de wensen en verwachtingen van de meest veeleisende gebruikers. Mountainbikes van hoge kwaliteit, van betaalbaar tot de meest begeerde prijzen.

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Elektrische mountainbikes

MTB of mountainbikes zijn vooral gericht op off-road of onverhard gebruik. Ze hebben een robuust frame met ofwel voorvering ofwel dubbele vering, brede banden met geprononceerde loopvlakken, meerdere versnellingen en krachtige remmen om de fiets veilig onder controle te houden.

Het is niet alleen het vermogen om snel te rijden en de fiets over elk oneffen terrein te beheersen dat we van een elektrische mountainbike verwachten. We kijken ook naar comfort, veiligheid en prestaties, een krachtige motor en een batterij met een zo groot mogelijke autonomie. Met deze premissen in het achterhoofd vervaardigen wij bij Bikelec onze modellen en selecteren wij de belangrijkste modellen in de sector, waarbij elk onderdeel van bijzonder belang is wanneer men zich met hoge snelheid over oneffen terrein en steile hellingen beweegt.

Ondanks enkele gelijkenissen vertonen mountainbikes belangrijke verschillen in een aantal technische termen. Sommige Fatbike-modellen hebben geen vering, hun brede banden bieden minimale volledige vering, voor minder agressief rijden en terrein zoals sneeuw, modder of zand. De meest voorkomende versies van MTB's hebben voorvering en de meest gewilde zijn volledig geveerde fietsen, inclusief vouwfietsen.

Bij de keuze van het juiste model is het van essentieel belang te weten wat u van uzelf en uw elektrische bergmodel verwacht, hoe snel u wilt gaan en hoeveel kilometers u wilt afleggen, of het voor sportief gebruik is, om uw benen, uw hart en longen te trainen, adrenaline op te doen om nieuwe grenzen te ontdekken of gewoon om te ontspannen in uw vrije tijd.

Elektrische en mechanische onderdelen, van de beste fabrikanten, worden geleverd met een garantie van 2 jaar.

 

Een elektrische MTB kopen is de beste beslissing.

Denk geen twee keer na, als je passie de natuur en off-road fietsen is, hier bieden wij u de beste selectie van elektrische mountainbikes. De modellen die wij in deze rubriek opnemen, zijn gemaakt om elk soort terrein, zelfs het meest onherbergzame, zonder enige terugslag te trotseren. Trotseer tegenslagen en geniet van ongelooflijke ritten midden in de natuur, waarbij u met een gerust hart bergen oversteekt. Alles, tot en met het kleinste onderdeel, is ontworpen om extreme situaties te weerstaan.

Kwaliteitselementen worden gecombineerd met een efficiënt, functioneel en aantrekkelijk ontwerp. Bevalt het u wat u ziet? Wij hebben geprofiteerd van de constante evolutie die elektrische fietsen de laatste jaren hebben doorgemaakt om een maximale betrouwbaarheid te bereiken tegen meer dan redelijke prijzen. Intelligentie in ontwikkeling op twee wielen, klaar en bereid voor u om er het beste van te maken. Verken de grenzen en profiteer van de veelzijdigheid van modellen die zich zowel aan de bergen als aan de stad aanpassen.

Het rijcomfort op dit type fiets is van immens belang. Het gaat niet alleen om het plezier, maar ook om de veiligheid van de rijder. Een gevoel van onbehagen verhoogt altijd het risico op een val.

Het is de moeite waard de tijd te nemen om alles wat ze te bieden hebben te bekijken en uzelf ervan te overtuigen dat deze fietsen zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende off-road fietser, of het nu gaat om esthetiek, kwaliteit of verscheidenheid aan opties. En laten we ook de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van hun verschillende elektrische systemen niet vergeten.

 

Koopgids voor de beste elektrische mountainbike voor jou

Wanneer we een elektrische mountainbike gaan kopen, is het noodzakelijk om goed advies te krijgen en goed op de hoogte te zijn van de verschillende opties die ons ter beschikking staan.

Een elektrische mountainbike is een product dat is ontworpen voor routes in ongunstige omgevingen waar het van essentieel belang is een kwaliteitsproduct zonder beperkingen te hebben.

 

De 10 belangrijkste punten bij de aankoop van een elektrische mountainbike.

 1. Duur van de garantie.
 2. Prijsklassen.
 3. Type elektrische motor.
 4. Motormerk en vermogen.
 5. Elektrische mountainbike Stijve of volledig geveerde fiets.
 6. Levensduur batterij.
 7. Wielmaat.
 8. Kwaliteit van de onderdelen.
 9. Type frame materiaal.
 10. Plaats van de batterij.

 

 1. Duur van de garantie.

Bij de aankoop van uw elektrische mountainbike moet u zich bewust zijn van de zwakke punten van de fiets die u koopt.

De duur van de garantie is een essentieel aspect dat ons behoedt voor toekomstige problemen. Bij elektrisch ondersteunde modellen die bedoeld zijn voor veeleisend mountainbiken, is het elektrische systeem altijd het meest gevoelig voor storingen.

Een elektrische mountainbike met slechts zes maanden of een jaar garantie op het elektrische systeem geeft u een duidelijke indicatie van de zwakte van het model dat u koopt. Alle fabrikanten die elektrische mountainbikes van hoge kwaliteit ontwikkelen, bieden een garantie van twee jaar op het elektrische gedeelte, wat een duidelijke indicatie is van de kwaliteit van het product.

Minder dan twee jaar voor een elektrisch model dat is ontworpen om de meest uitdagende omgevingen in het meest ongunstige terrein te trotseren lijkt onvoldoende, een wankel elektrisch systeem is een teken van kwetsbaarheid en gebrek en het laatste wat we nodig hebben op een lange route weg van de bewoonde wereld is een zwak punt in het belangrijkste onderdeel van een elektrische mountainbike.

Alle bergmodellen in deze categorie hebben een garantie van twee jaar op het elektrische systeem en zijn uitgerust met betrouwbare, beproefde elektromotoren en lithiumbatterijen van topkwaliteit.

 

 1. Prijsklassen

De prijsklasse voor een mountainbike met elektrische ondersteuning ligt tussen 1.300 en 15.000 euro.

De opties die we hieronder verder bespreken en uw budget zullen de prijsschaal bepalen waarbinnen u zich zult bewegen om uw uiteindelijke beslissing te bepalen.

 

 1. Type elektrische motor.

Het type elektromotor heeft hoofdzakelijk betrekking op de plaats ervan. In deze optie zijn er twee belangrijke gedifferentieerde groepen. Elektromotor op het achterwiel of elektromotor in het midden van het frame.

Elektrische wielmotor: dit type motor wordt op de achteras van het wiel gemonteerd, en is de beste optie om met elektrisch mountainbiken te beginnen vanwege zijn lage prijs en goede prestaties. Een motor van bewezen kwaliteit, met een garantie van twee jaar en 250 W kan 45 Newtonmeter opwekken, wat een buitengewoon vermogen is als we het hebben over nominaal vermogen, zoals de motoren die u in deze rubriek zult vinden.

Een elektrische wielmotor werkt via een sensor die zich in het midden van het frame bevindt, op de trapas. Dit zijn rotatiesensoren die beweging in de pedaalslag detecteren en het vermogen leveren dat we van tevoren hebben geselecteerd via het ondersteuningsniveau dat op het digitale display is gekozen. De beste elektrische systemen met een motor in het wiel hebben vijf of negen ondersteuningsniveaus, wat betekent dat afhankelijk van het gekozen ondersteuningsniveau, de maximumsnelheid verschillend zal zijn.

Dankzij de sensor en de verschillende ondersteuningsniveaus vinden we altijd de juiste snelheid voor elk deel van de route dat we proberen te beheersen.

De beste, krachtigste, betrouwbaarste en meest ervaren elektromotoren zijn Bafang motoren, ook bekend als 8Fun, geen enkele andere elektrische wielmotor op de markt zal u de kwaliteit en prestaties bieden van zo'n bewezen merk.

Centrale elektromotor: De centrale elektromotor is de beste optie voor rijders die op zoek zijn naar de meest natuurlijke manier van trappen, maar ook naar de meest efficiënte en geavanceerde motor.

Kenmerkend voor de centrale elektromotoren is dat ze werken via drie sensoren: een inspanningssensor op de trapas, een rotatie- of koppelsensor en een snelheidssensor. Daarom noemen we ze intelligente motoren, omdat ze anticiperen op de behoeften van de fietser in elke specifieke situatie.

Een ander groot voordeel van een elektromotor die in de trapas in het midden van het frame is geplaatst, is dat hij het zwaartepunt verlaagt, waardoor de stabiliteit en de manoeuvreerbaarheid van het geheel worden verbeterd.

In deze categorie vindt u de beste centrale motoren op de markt, van de merken Bafang, Bosch, Brose, Shimano, Yamaha. Hieronder vindt u een overzicht van het vermogen van elk toestel, gerangschikt van hoog naar laag:

 

 1. Motormerk en vermogen.

Alvorens te kijken naar de vermogens en merken van elektromotoren die op de markt verkrijgbaar zijn, moet u zich de stelregel herinneren dat, voordat u een elektrische fiets koopt, het gehele elektrische systeem ten minste twee jaar garantie moet hebben. Zoals alle modellen van de beste elektromotoren op de markt die we hieronder in detail bespreken:

 

 • Bafang 1000w M620 nominaal vermogen, 160 Newton meter.
 • Bafang 500w M600 nominaal vermogen, 120 Newton meter.
 • Bafang 250w M500 nominaal vermogen, 95 Newton meter.
 • Brose Drive S mag 250w/500w nominaal vermogen, 90 Newtonmeter.
 • Bosch Cx Gen 4th 250w nominaal vermogen, 85 Newtonmeter.
 • Shimano EP800 250w nominaal vermogen, 80 Newton meter.
 • Yamaha PW-X2 250w nominaal vermogen, 80 Newton meter.
 • Yamaha PW-ST 250w nominaal vermogen, 70 Newton meter.
 • Shimano Steps DU-E8000 250w nominaal vermogen, 70 Newton meter.

 

 1. Elektrische mountainbike Stijve of volledig geveerde fiets.

Ophangsystemen zijn belangrijke onderdelen bij het mountainbiken.

Een beslissing die moet worden genomen in overweging vóór het maken van de aankoop is of u liever uw elektrische mountainbike stijf of full suspension. Dit hangt vooral af van het beoogde gebruik en de verwachtingen van de koper.

Op een hardtailfiets heb je alleen voorvering met lock-out en rebound control, terwijl volledig geveerde, of dubbel geveerde, fietsen volledig geveerde fietsen worden genoemd als ze demping aan zowel de voor- als achterzijde hebben. Volledig geveerde mountainbikes zijn iets zwaarder dan hardtails en de vanafprijs is iets hoger.

De voordelen van een volledig geveerde elektrische MTB liggen voor de hand, meer comfort, superieure tractie en de mogelijkheid om veel hogere snelheden te halen op het ruigste terrein. Ze bieden beslist meer bewegingsvrijheid op oneffen terrein.

De beste vering merken, getoond in volgorde, beschikbaar voor elektrische berg modellen:

De uiteindelijke prijs van een vering hangt niet alleen af van het model, maar ook direct van de veerweg, onderverdeeld in disciplines voor mountainbiken tussen 100mm en 130mm Trail en CrossCountry, 140-160mm All Mountain, 170-180mm Enduro en tot 200mm Downhill.

FOX Ophangingen

Fox voorvering: 32 (Trail), 34 en 36 (Allmountain), 38 (Enduro) en 40 (Downhill), waarbij het topgamma Performance met zwarte stang en het topgamma Factory met Kashima afwerking zich van elkaar onderscheiden.

Fox achterschokdempers: Float DPS, DHX, Float X, Float DPX2, DHX2, Float X2.

Vering ROCKSHOX (van Sram groep)

Rock Shox voorvering: Judy Silver TK, Recon Silver TK, Gold 35 RL, Reba RL, Relevation RC, Bluto, Yari RC, Pike, ZEB, Lyric RC, ZEB Select, ZEB Ultimate, Pike Ultimate, Boxxer.

Rock Shox achterschokdempers: Monarch RL, Deluxe, Sidluxe, Deluxe Nude RLC3, Sidluxe Ultimate, Monarch RT3, Super Deluxe, Vivid R2C, Super Deluxe Ultimate, Monarch Plus RC3, Vivid AIR R2C.

SR SUNTOUR Schorsingen

Sr Suntour voorvering: XCM32, XCM34, XCR 32-36", Raidon, Epixon, Zeron, Aion, Axon. Auron, Durolux, Rux.

Sr Suntour achterschokdempers: Edge, Epixon, Raidon, Triair.

 

RST Ophangingen

Voorvering Rst: Rst E-mtb: Vogue, VivAir (E-mtb)

Eerste CrossCountry: Reveal, Aerial, Alpha, Omega, Blaze, Gila, Capa, Blade.

Rst All Mountain: Rogue, Titan, Storm, Stitch.

Rst FAT modellen: Renegade en Guide.

 

 1. Levensduur batterij.

Batterijen zijn een fundamenteel onderdeel van elektrische modellen, bij alle fabrikanten krijgt u 2 jaar garantie, behalve bij modellen uitgerust door BMZ, met LG cellen, waar u 4 jaar garantie krijgt op de cellen.

Lithiumbatterijen, Samsung, in de beste gevallen, zoals in de Rodars-modellen, bieden een grote autonomie dankzij de hoge prestaties van de cellen.

De lithium-ionbatterijcapaciteiten van de verschillende elektrische bergmodellen in deze categorie worden hieronder gedetailleerd weergegeven:

 • BMZ Downtube 375wh (10.4ah) - Batterij
 • Rotwild modellen met Shimano motor EP800, RX375, RE375, RG375
 • Stieren met Shimano Steps DU-E8000 motor (E-Core En, Evo Am1, Am2)

 

 • Bosch Powertube 400wh (10.8ah) - Batterij
 • Hardseven/Nine 4.0,
 • Stieren modellen met Bosch motor beschikbaar met 3 batterij upgrades, 400wh is de laagste van allemaal.

 

 • 500wh batterij (13.5ah) -
 • Haibike Full Seven/Nine 4.0, 5.0, HardSeven/Nine 5.0, Downhill, Full fat six.
 • Stierenmodellen met Bosch motor verkrijgbaar met 3 accu-upgrades, waarbij 500wh de gemiddelde accu is.

 

 • 555wh batterij (15ah) -
 • Stieren modellen met Brose Drive S magneetmotor, met drie batterij opties, 555wh is de kleinste van de drie.

 

 • Intube 600wh batterij (16.2ah) -
 • Haibike modellen met Yamaha motor, alle MTN 6.0, 7.0, CF 6.0, SE met carbon frame.

 

 • Bosch Powertube Batterij 625wh (17ah) -
 • Modellen met Bosch motor, All Mtn 3.0, 4.0, 5.0, Fullseven/nine 8.0, 9.0, 10, Hardseven/nine 9.0, 10.
 • Conway Syron als S 2.7 en S3.7 met Bosch motor.
 • Stieren modellen met Bosch motor beschikbaar met 3 batterij upgrades, 6250wh is de hoogste van hen allen.

 

 

 • Intube 630wh Batterij (17.2ah) -
 • Haibike-modellen met Yamaha-motor, alle MTN 1.0, 2.0, Fullseven/Fullnine 6.0, 7.0, HardSeven/Nine 6.0, 7.0, 8.0

 

 • 675wh (18.2ah) batterij -
 • Rodars modellen vervaardigd in Spanje, Stamina met Bafang M600 motor van 500w en 120 newtonmeter, M500 met 95 Newtonmeter.

 

 • Darfon 720wh batterij (19.2ah) -
 • Conway modellen uitgerust met Shimano EP800 motor, zoals Ewme 3.9, 5.9, 6.9.

 

 • 735wh (19.28ah) batterij -
 • Rotwild model RX735 met carbon frame en Shimano Ep8 motor.

 

 • Bosch Powertube en BMZ (Brose) 750wh (20.3ah) accu -
 • Rotwild, carbon frame en 750wh batterij, RC750, RX750, RE750
 • Haibike All Mtn CF-SE, Nduro 7
 • Bulls, Brose Drive S magneetmotor modellen in hun tweede beschikbare batterij versie.
 • Bulls, Sonic serie met carbon frame en Shimano EP8 motor, modellen zoals Sonic Evo AM-SL1, EN-SL 1, AM SL2, EN-SL2
 • Conway modellen uitgerust met Bosch Xyron S 4.9, 7.9, 8.9, 9.9, 9.9 motor

 

 • 925wh batterij (25ah) -
 • Model Rodars Stamina Fat dubbele ophanging, met M500 motor van 250w en 95 Newtonmeter.
 • Merk Rodars, model Kraken Fat, voorvering, wielmotor 250w en 500w, volledig gemaakt in Spanje.
 • Stieren met Brose Drive S magneetmotor in de krachtigste versie van de drie beschikbare batterijopties.

 

 • 990wh batterij (19ah - 48v) -
 • Merk Rodars, model Kraken 1000 watt, voorvering, centrale motor M620 van 1000w vermogen en een ongelooflijk koppel van 160 Newtonmeter, volledig vervaardigd in Spanje.

 

 • 1110wh batterij (30ah) -
 • Rodars, model Stamina, dubbele ophanging, centrale motor M500 250w en 95 newtonmeter koppel, volledig gemaakt in Spanje, geassembleerd volgens uw behoeften.

 

 1. Wielmaat

Kies wielmaat en -breedte vanaf 26", het meest gangbare bij mountainbiken is 27,5" of 29", in het seizoen 2022 gaan bijna alle merken voor gemengde modellen met een 27,5" achterwiel en een dikte tussen 2,6 en 3,0" en een 29" voorwiel met een dikte tussen 2,2 en 2,8".

Alle modellen hebben bandenbreedtes tussen 2,0" en 4,5", met de 4,0", 4,5" en 4,8" Fat banden voor alle terreintypes, meer stabiliteit en om het beste te halen uit elke onvoorziene gebeurtenis op ruw terrein.

Geen enkele omgeving zal ontoegankelijk zijn op een elektrische mountainbike als u vergezeld bent van de nieuwste ontwikkelingen in de mountainbike-industrie.

 

 1. Kwaliteit van de onderdelen.

Afgezien van het elektrische systeem gaat het bij het mechanische gedeelte van de fiets om het frame, de vering, de versnellingen, de remmen en de velgen.

SHIMANO derailleur systemen gesorteerd van laagste naar hoogste kwaliteit en prijs:

Shimano bergversnellingen eerste prijs: Tourney TZ, Tourney, Tourney TX.

Shimano middenklasse bergversnellingssystemen: Altus, Alivio, Acera.

Shimano bergversnellingen: ZEE, Saint, Deore, Deore, Deore SLX

Shimano bergversnellingssystemen van topklasse: Doere XT, Deore XTR

SRAM schakelsysteem gesorteerd op prijs van de goedkoopste:

Sram versnellingssystemen eerste prijs: X3, X4, X5.

Sram middenklasse bergversnellingssystemen: X7, GX - 10v, NX, GX - 11v.

High-end Sram bergversnellingssystemen: GX Eagle, EX1, X1.

Sram mountain achterderailleur uit het topgamma: X01, XX1, GX Eagle AXS, XX1 Eagle AXS.

 

SHIMANO remsystemen

Shimano mountainbike remmen eerste prijs: Tourney TX800, Altus (M370, M2000), M375, Acera M3000, Alivio M4000.

Shimano middenklasse hydraulische bergremmen: MT200 2 zuiger, MT400 2 zuiger.

Hydraulische Shimano high-end remmen voor mountainbikes: MT 520 met 4 zuigers, Deore (M610, M6000, M6100), ZEE M640.

Hydraulische Shimano bergremmen van topklasse: Deore SLX (M670, M7000, M7100), Deore XT (M780, M8000, M8100), SAINT M820.

XTR (9000, 9100).

 

TEKTRO remsystemen:

Tektro hydraulische mountainbike remmen mid-range: HD-J285, HD-M275/M276, HD-M282, HD-M285, HD-T290 Tektro Vela, HD-M290 Tektro Auriga

Tektro hydraulische mountainbike remmen high-end: HD-M520 Tektro Gemini SL 2P, HD-M750 Tektro Orion 4P

Hydraulische remmen van Tektro specifiek voor elektrische mountainbikes: HD-T390, HD-E350, HD-E500 Tektro Auriga E-Comp, HD-E715 Tektro Dorado 2P, HD-E725/E730 Tektro Dorado 4P

 

MAGURA remsystemen:

Magura eMTB hydraulische remmen, gerangschikt op prijs van laag naar hoog en gescheiden door het aantal zuigers in de remklauw:

2-PISTONS: MT SPORT, MT4, MT4 eSTOP, CT4, MT4 FM, CT4 FM, CT4 FM, MT8 PRO, MT8 SL, MT8 SL FM, MT8 RACELINE

4-SNEDEN: MT5, MT5 eSTOP, CT5, MT7 PRO, MT5 FABIO WIBMER, MT7 RACELINE

 

Banden:

De meeste modellen mountainbikevelgen worden geproduceerd door drie grote fabrikanten.

De beste fabrikant van mountainbikevelgen is het bekende merk DT Swiss, gevolgd door Mavic, met het Portugese OEM-merk Rodi op de derde plaats.

 

 1. Type frame materiaal.

De frames zijn een essentieel onderdeel van de assemblages, zij moeten het gewicht van de set dragen en de set stevigheid en lichtheid geven, volledig vervaardigd uit twee soorten materiaal.

6061 of 7005 aluminium frames en carbon frame.

 

 1. Plaats van de batterij.

In hoofdstuk 6 hebben wij de verschillende batterijcapaciteiten besproken die verschillende niveaus van autonomie bieden.

De beste plaats om de verschillende soorten accu's van een elektrisch bergmodel onder te brengen is ongetwijfeld de diagonale buis van het frame, waarbij getracht wordt de accu zo dicht mogelijk bij de grond te monteren, zodat het extra gewicht gecentreerd blijft en getracht wordt het zwaartepunt van de assemblage te verminderen.